Dienstverlening

Integratieve therapie

Integratieve therapie ziet de mens als geheel. Jij bent meer dan je klacht. Je bent een gezond mens met een klacht waar je last van hebt.
In jou als mens zitten veel kwaliteiten en vaardigheden. Sommige ken je en andere nog niet of niet meer.
Ik ga met jou aan de slag om samen te ontdekken welke kwaliteiten en vaardigheden jij bezit. Je gaat ontdekken hoe je deze kunt inzetten om met jouw probleem om te gaan.
Op deze manier behandelen we de symptomen van jouw klacht en de onderliggende oorzaak tegelijkertijd.

Hypnotherapie

Je kunt therapeutische hypnotherapie het beste vergelijken met dagdromen of de toestand tussen waken en slapen. Iedereen heeft wel eens zo’n moment gehad van een trance-achtige toestand, dat je helemaal opging in een boek of een film of dat je onderweg ineens dacht “hé, ben ik hier al”.
Deze spontane hypnotische fenomenen gebruiken we in de hypnotherapie om als het ware een reis in je binnenwereld te maken en zo positieve veranderingen te bewerkstelligen.
Hypnotherapie is een milde vorm van therapie die goed in te passen is in verschillende behandelingen.

Maatwerk

Bij Praktijk Oenema krijgt iedereen een individueel afgestemd traject. Jij bent uniek en je krijgt een aanpak op maat, waarbij jij als mens centraal staat.

In tegenstelling tot de meeste reguliere GGZ-instellingen, waar vaak volgens een vastgelegd protocol binnen een vaststaande tijd gewerkt wordt, werk ik met jou aan jouw klacht in jouw tempo.

Lange termijn

Tijdens de behandeling werken we op verschillende manieren zowel aan het symptoom als aan het onderliggende probleem. Dit is op lange termijn effectiever dan alleen symptoombestrijding.
Er wordt gebruik gemaakt van de meest effectieve methoden van de psychologische en psychotherapeutische scholen.

Een verwijzing van de huisarts is niet nodig.