Integratieve psychotherapie in Almere

Integratieve psychotherapie is vaak een korte vorm van therapie. Deze vorm van therapie gaat ervan uit dat de persoon in kwestie zelf de eigenschappen, wijsheid en kwaliteiten, maar vooral de kracht bezit om uit zichzelf aan het probleem en/of klachten te werken. De cliënt in kwestie heeft namelijk voldoende hulpbronnen om zelf aan de oplossing te werken. Een integratief therapeut kan de cliënt helpen om die hulpbronnen te (her)vinden en in te zetten.

 

Deze vorm van therapie werkt op een onbewust en bewust niveau en gaat ervan uit dat mensen zelf kunnen herstellen en groeien. Eerst wordt er vooral gekeken naar de problemen die in het nu spelen, maar vaak blijken problemen uit het verleden ook een rol te spelen.

 

We gaan samen aan de slag om te ontdekken welke kwaliteiten en vaardigheden de cliënt bezit. Aan de hand van deze kwaliteiten en vaardigheden leert de cliënt de problemen op te lossen. Op deze manier behandelen we de symptomen van jouw klacht en de onderliggende oorzaak tegelijkertijd.

 

Onderzoek wijst uit dat succesvolle therapie niet specifiek afhangt van de methode, maar ook van algemene factoren, zoals de band met de therapeut, het geloof in de therapie, de mindset, et cetera. Wanneer deze factoren aanwezig zijn, zal de therapie een hogere kans van slagen hebben.

 

Meer weten over integratieve psychotherapie in Almere? Neem gerust contact op, ik help u heel graag verder.

In balans blijven is een vaardigheid
voor het leven.
Het houdt je overeind in alle situaties
die op je pad komen.