Over Praktijk Oenema

Over de therapeut Nelleke Oenema
Mijn juf op de kleuterschool wist het al: als het niet goed ging met een kindje, dan moest je Nelleke erbij zetten. Dan ging het snel weer goed, er was verbinding en eventuele conflicten werden uit de wereld geholpen.

 

Verbinding
Verbinden en bemiddelen zaten er al vroeg in bij mij. Deze begrippen zijn ons thuis met de paplepel ingegoten. Altijd was er bij ons thuis ruimte voor mensen waar het even niet lekker mee liep. Mijn beide ouders werkten in het middelbaar onderwijs in een tijd dat het woord leerlingbegeleiding nog niet bestond. Dus als het echt niet goed ging met een leerling, dan vond deze bij ons thuis tijdelijk een veilige haven.
Geen wonder dat zorgen voor, verbinden en bemiddelen als een rode draad door mijn leven lopen.
Deze rode draad zette zich voort in mijn bijna 25-jarige carrière in het onderwijs als docent, leerlingbegeleider, teamleider en coach. In al die functies stond zorg voor leerlingen altijd voorop. Het begeleiden van leerlingen en het coachen van leerkrachten waren hierin belangrijke pijlers.

Kink in de kabel
Een combinatie van factoren zorgden ervoor dat ik in een burn-out terecht kwam. Een zware tijd, die naast ellende en pijn ook de mogelijkheid bood om te reflecteren.
Ik stelde mijzelf de vragen ‘wat wil je de komende jaren doen en wat vind je belangrijk in je werk?’ Achteraf gezien, niet gek, dat ook hier de rode draad weer naar boven kwam. Het antwoord was: ik wil mensen die het tijdelijk zwaar hebben, helpen om weer op een prettige manier de draad van hun leven op te pakken.

Opleidingen
Na al die jaren in het onderwijs werd ik nieuwsgierig naar een nieuwe horizon. Daarom besloot ik de 4-jarige opleiding tot Integratief kinder- en jongerentherapeut te volgen aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie met de specialisatie jongeren.
Aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie ben ik ook opgeleid tot EMDR-therapeut.
Omdat ik tijdens mijn opleiding in aanraking kwam met hypnotherapie en hier heel enthousiast over was, heb ik ook de opleiding klassieke hypnotherapie gedaan en ben ik ook gecertificeerd hypnotherapeut.
Ik heb nascholingen op het gebied van Rouw en Verlies gedaan.

Eigen praktijk
Sinds 2014 werk ik met veel plezier in mijn eigen praktijk Psychoconsult Kind & Jeugd met jongeren en hun ouders. In 2018 kwam de samenwerking met Psychoconsult Almere tot stand en zijn wij samen in het prettige pand aan de Randstad getrokken.
Een fijne samenwerking, die onlangs is uitgebreid met het aanbod van therapeutische massages door mijn collega van Touch of Zen.

Balans
Mijn werk is heel belangrijk voor mij en gelukkig heb ik ook een heel fijn leven naast mijn werk, zodat er een mooie balans ontstaat.
Ik ben getrouwd en ben moeder van twee zoons, die mij helpen om te begrijpen hoe het is om puber te zijn in deze tijd van uitdagingen. Daarnaast ben ik dol op lezen, hou ik van koken en bakken, ga ik graag de natuur in en trek ik graag rond met onze caravan.

Samen
Ik heb mijn passie gevonden in het samen een eindje op te lopen met mensen, om samen met hen te zoeken naar datgene dat hen weer in hun kracht zet, waardoor zij vol vertrouwen en gelukkig zelf weer verder kunnen.
Graag loop ik ook een stukje met jou mee!