Over Praktijk Oenema

 

Mensenmens                                                                       

Mensenmens, zo kun je mij het beste omschrijven. Ik werk graag met mensen en help hen weer in hun kracht te komen als zij in een burn-out zijn geraakt.

Mijn naam is Nelleke Oenema en sinds 2014 ben ik aan het werk als integratief therapeut.

Burn-out

Dat overkomt mij toch niet, dacht ik toen ik voor de tweede keer burn-out raakte. Ik had de eerste keer toch hulp bij een coach gezocht en hard gewerkt om alles weer op te pakken?

Ja, ik was al een tijdje erg moe, maar dat vond ik niet gek, gezin met jonge kinderen, een baan met veel uitdagingen en een fikse portie mantelzorg.

Ongeloof, niet weer….. twijfel aan mijzelf, was ik dan zo’n zwakkeling.

Ik zocht opnieuw hulp, dit keer een psychotherapeutische behandeling. En daar ontdekte ik, dat ik de eerste keer alleen maar bezig was geweest met het opladen van mijn accu, maar ik had niet onderzocht, waarom mijn accu leegliep.

In het traject bij de psychotherapeut, werkten we aan de symptomen van mijn burn-out, mijn intense vermoeidheid en lusteloosheid.  En tegelijkertijd zochten we naar de oorzaken die maakten, dat ik mijn eigen grenzen nog niet kon bewaken.

Zo kwam ik weer terug in mijn eigen kracht en dat voelde super goed. Ik kon de wereld weer aan!

Nieuwe horizon

Met de nieuwe kennis over mijzelf, koos ik voor een nieuwe horizon. Hoewel ik met veel liefde en plezier 25 jaar in het onderwijs werkzaam was, besloot ik een andere richting op te gaan. Ik ging 4-jarige opleiding integratieve psychotherapie studeren aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie en startte mijn eigen praktijk. In mijn praktijk wil ik mensen die in een burn-out terecht zijn komen, helpen om de draad weer op te pakken. En wel zodanig, dat zij duurzaam hersteld zijn en weer met plezier in het leven kunnen staan.

Balans

Nu ik zicht heb, op hoe ik mijn accu kan opladen en opgeladen kan houden, kan ik mijn leven in balans houden. Ik kan rustig, met vertrouwen dingen die op mijn pad komen relativeren en deze op een creatieve manier oplossen.

Samen

Ik heb het geluk, dat ik van mijn passie mijn werk heb kunnen maken. Mensen uit hun burn-out helpen, hen helpen om oude patronen te doorbreken en samen met hen zoeken, naar datgene, dat hen weer in hun kracht zet, waardoor zij vol vertrouwen zelf weer verder kunnen.

Graag help ik ook jou weer op weg!