EMDR in Almere

Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort EMDR, is een vorm van therapie die toegepast wordt na de gevolgen van een schokkende ervaring.

 

Bij deze vorm van therapie wordt genezing na de ervaring gestimuleerd door jezelf weer terug in die schokkende situatie te zetten. In eerste instantie wordt dit gedaan zodat de therapeut een goed beeld heeft van wat er precies gebeurd is. De therapeut zal vervolgens de ervaring weer naar boven halen, maar nu met een afleidende stimulus. Denk hierbij bijvoorbeeld aan geluid, tikken of beweging. Dit proces wordt in zogeheten reps herhaald. Na elke rep wordt even pauze genomen. Na elke set zal gevraagd worden naar het gevoel wat je had en of er iets veranderd is. Vaak is dit wel het geval. Daarom is het belangrijk om dit steeds te controleren, zodat het proces duidelijk in kaart gebracht blijft.

 

EMDR werkt vaak snel, maar wordt ook als intensief ervaren. Daarom leg ik altijd uit wat ik ga doen en vooral waarom ik iets zal gaan doen.

 

Aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie ben ik opgeleid tot EMDR-therapeut. Bent u opzoek naar EMDR-therapie in Almere? Neem dan contact op, ik help u heel graag verder.